Studiejob: når den første dør er åbnet, åbnes der 10 nye

Når man studerer fylder studiet uendeligt meget. De fleste drømmer om at blive gode til det de laver og for at blive god, er det nødvendigt at lægge tid og kræfter i det. Derfor kommer karakterer til at betyde rigtig meget, for rigtig mange studerende. Det er klart, at karakterer kan have en stor betydning for ens muligheder, når man engang har gennemført sin uddannelse. Visse arbejdspladser prioriterer gode karakterer højt, når der skal ansættes nye medarbejder. Dette er dog langt oftere undtagelsen, end reglen. Og det er vigtigt at huske på.

For erfaring vægter ofte langt højere. Sidder en arbejdsgiver med to forskellige ansøgninger til en stilling, vil personen med erfaring indenfor branchen til hver en tid vægtes over en person uden. Det kan dog sætte svære begrænsning for dig, hvis du netop nu er blevet færdig med din uddannelse og derved ikke har erfaring endnu. Derfor lydes de flestes menneskers råd: få erfaring imens du studerer! Måske har du oplevet at dine medstuderende med studiejobs hurtigt kommer frem og indkaldes til jobsamtaler. Måske er du stadig under dine studier og oplever hvordan folk med studiejob måske har oplevet at arbejde flere steder end blot ét. Dette er grundet de mange muligheder som skabes, ved at have en smule erfaring. Når alt kommer til alt kan det i høj grad siges, at dit første job er det vigtigste. Så snart du har erfaring indenfor dit felt som du kan skrive på CV’et, vil du mærke at jobsøgningen vil gå langt bedre når du søger jobs fremover. Sørg derfor gerne for at få et studiejob hurtigts muligt, hvis du stadig har chancen. Mærk den enorme forskel der er på at søge job uden erfaring på CV’et, til at søge med relevant erfaring. Du vil opleve langt flere tilbagemeldinger.

Det kræver ikke det store at søge job. Søg indimellem under dine studier, og tag imod hvad du kan. Dit første jobs opgaver karakteriserer ikke din fremtid. Så har du overskuddet, så hvorfor ikke tjene lidt penge ved siden af studierne og samtidig få noget erfaring? Det er en win-win.