Gør en indsats for at holde kontakten

Der vil være overgange flere gange i ens liv, som indebærer at der kommer afstand til folk som tidligere har været en del af ens liv. Det kan være i forbindelse med flytning til en anden by, når man går videre i ens uddannelse eller skifter job og dermed ikke ser så meget til ens kollegaer og studiekammerater, eller i forbindelse med stiftelse af familie hvor der bruges meget tid derhjemme. Det er helt naturlige overgange som alle mennesker oplever, men meget ofte er det forbundet med større afstand til mennesker som man holder af. Det er noget som vil ske flere gange i ens liv, men det er bare vigtigt at man gør en indsats for at holde kontakten, hvis det er personer man ønsker bliver i ens liv.

Det kan være svært at holde kontakten med tidligere venner og bekendtskaber. For rigtig mange mennesker er lysten der i høj grad, men man bliver for optaget af de nye ting der sker i ens liv, og pludselig er der gået så lang tid. Det er synd at se tilbage på en dejlig tid med et skønt venskab, som desværre ikke holdt. Det kræver ikke meget at holde kontakten, men rigtig mange har svært ved at huske lige at ringe op eller sende en besked, for at høre hvordan det går. Men mere kræver det faktisk heller ikke. For mange mennesker er det svært at overskue, da det føler at det kræver enormt meget og derfor ikke får det gjort. Men det behøver ikke kræve mere end et enkelt opkald engang imellem, eller en sms for at høre hvordan det går. Selvom du måske føler at en tidligere kammerat ikke selv virker interesseret, er det højst sandsynligt ikke tilfældet – måske har din kammerat bare selv travlt med livet. Som oftest er interessen der hos begge parter, det kræver bare lidt initiativ fra den ene. Det er vigtigt at holde kontakten med venner der har betydet noget førhen. Du vil fortryde, hvis du ikke i det mindste gør en indsats.