Lev minimalistisk og mærk forskellen

Hvis man sætter sig og tæller alle de ting man ejer – hver eneste ting helt fra en neglelak til bestik – så vil man nå op på et meget højt tal. Vi mennesker er eksperter i at samle på ting, og de fleste af os fylder hjemmet med ting af alle arter. Vi er gode til at gemme på ting som betyder noget for os, så som arvestykker, gaver fra fødselsdage og vigtige begivenheder, billeder, og andre ting. Men ting som i virkeligheden ikke betyder meget for os, er nok det der fylder mest i de fleste menneskers hjem. Vi er vilde med pynt og ting og sager, som skal pryde vores hjem. Desuden hopper vi alle sammen i fælden, når det kommer til de mange ting vi føler er nødvendige for at klare os igennem hverdagens gøremål. Her tænker jeg på rengøring og personlig pleje, hvor man efterhånden kan få 1000 ting, produkter og hjælpemidler.

Denne forbrugerkultur er noget vi hopper med på, og som tager stor del i vores definition af os selv. Men hvad vi ikke er klar over er, hvor meget det egentlig forstyrrer os. Det er indenfor de senere år blevet en trend, at leve minimalistisk. At sortere ud i sine ting og leve på så få ting som muligt, er noget som mange er begyndt på som et modsvar til denne forbrugerkultur. Sorter ud i alle de ting som du reelt set ikke behøver, også i forhold til interiør og pynteting. Det er okay at alle flader i dit hjem ikke er fyldt ud med ting, at tøjet ikke vælter ud af skabet når det åbnes, og at alle vægge ikke er plastret til med billeder eller pynt. Forsøg at ryd ud i så meget du kan, og mærk den lettelse det egentlig er. Nyd den ro der kommer i hjemmet og mærk også, at du vil sove langt bedre.