Et studiejob ruster dig til arbejdsmarkedet

En del af at være ung er at tage en uddannelse. Sådan er det i hvert fald for mange. Fra man starter i folkeskolen går der rigtig mange år før man endelig er uddannet og kan komme ud på arbejdsmarkedet. Mange vælger at tage gymnasievejen og efterfølgende en videregående uddannelse, hvor de for alvor finder vejen de ønsker at gå. Derfra handler det bare om at suge viden til sig og specialisere sig indenfor det felt – finde det man brænder for.

Men selv med de mange år man bruger på skolegang og uddannelse, finder man hurtigt ud af at det ikke er nok for mange jobudbydere, når man skal ud og søge job. Rigtig mange jobs sætter kravet at man skal have nogle års erfaring indenfor feltet, hvis man skal være kvalificeret til jobbet. Det kan være så surt endelig at være uddannet og klar til arbejdsmarkedet, men man stadig ikke helt har hvad der skal til. I denne situation er det jo svært pludselig at trylle flere års erfaring frem. Det er yderst frustrerende at blive konstant overgået og valgt fra, til fordel for de ansøgere med mere erfaring. Hvordan kommer man så nogensinde i job?

Af denne grund kan det være en rigtig god idé at tage et studiejob under sin uddannelse. Et studiejob som vel at mærke selvfølgelig er studierelevant. Ikke nok med at du får noget erfaring til at skrive på CV’et, så rustes du også til arbejdsmarkedet. Igennem et studiejob finder du ud af hvad der virkelig interesserer dig indenfor dit valgte felt og kan dermed specificere dine ansøgninger i en bestemt retning derefter. Du lærer mere om dig selv og om det marked du kommer ud på, når du fuldender din uddannelse. Det kan endda være en rigtig god idé at få et studiejob tidligt i din uddannelse, så du kan nå at indsnævre din uddannelse igennem valgfag og praktik, ud fra hvad du finder interessant gennem dit studiejob. Desuden får du en arbejdsplads med nogle kollegaer og sikkert andre unge studerende. Ja der er mange fordele ved at tage et studiejob under din uddannelse og du vil med sikkerhed sætte pris på det når du er færdig og skal ud på arbejdsmarkedet.