Få gode kulturelle oplevelser

Det er sjældent at man aktivt prioriterer kulturelle oplevelser, når hverdagen går sin daglige gang. Her er der en masse andre ting man skal tage højde for, som ikke ligefrem har et kulturelt islæt over sig. Det er dog ærgreligt, da det faktisk kan være rart at dyrke kulturen en gang imellem. Det kan give en mere varieret og interessant dagligdag, hvis man finder plads til at nyde det gode ved livet. Man kan sagtens have et ganske normalt arbejds- og familieliv, og stadig være kulturel.

Begrebet kultur er dog i sig selv ikke særlig præcist formuleret. For hvad er kultur i realiteten? Kultur står i modsætning til natur. Jeg vil næsten definere det som det menneskelige aspekt, ved alt det som omgiver os. Det kreative og anderledes, det som definerer os som mennesker. Man vil formentlig have sine egne præferencer inden for kulturen. Måske er man rigtig meget til musik, eller også foretrækker man maleri og kunst. Man kan måske have gået på dramaskole en gang, eller lært at spille klaver som lille. Der findes ikke nogle begrænsninger inden for det kulturelle. Mennesket har så at sige frit spil, til at udtrykke og formulere sig som man ønsker.

Tilbage til hvordan man kan få en masse gode oplevelser, og generelt mere kultur i hverdagen. Der findes en række skridt man kan tage, for at være en del af kulturen. Man kan begynde at interessere sig for kunst, lytte til noget godt musik, samt læse i magasiner og blade inden for kulturen. Ønsker man et få nogle helt unikke oplevelser, kan man prioritere en weekend til at komme ud og se en masse seværdigheder. Man kan overveje at rejse et sted hen som man længe har drømt om, og se det som der er værd at opleve. Har man en lidt længere ferieperiode, kan man tage på en lang tur til udlandet, og få en masse gode minder med derfra.