Det kan være hårdt at bo alene

Som ung der flytter hjemmefra for første gang, vælger mange at flytte sammen med en god ven, veninde eller fremmed studerende på samme alder. Mange prioriterer det at bo sammen med en anden som man kan tilbringe aftenerne samt dele udgifterne med. Dette er oplagt hvis man er social af natur og nemt omgås med andre mennesker, men faktisk er det ikke lige let for alle mennesker. Er man selv et socialt menneske kan det være svært at sætte sig ind i, men faktum er at mange unge faktisk vælger at bo alene da de ønsker at have deres eget personlige sted hvor de kan være dem selv.

Mange vælger det også grundet de mulige komplikationer som der kan komme imellem ens ven eller veninde som man bor med – noget som mange har oplevet. Men selvom man vælger at bo alene, kan det godt blive hårdt engang imellem. Man er selvfølgelig meget alene og skal derfor ofte selv tage initiativ og gøre noget for det, hvis man vil have at der sker noget. Inviterer man ikke nogle venner over eller tager initiativ til at lave noget sammen, sker der ikke meget. Selvfølgelig bliver man også selv spurgt engang imellem, men det kræver også at man selv gør en indsats. Dette har rigtig mange mennesker det svært ved. Mange ender med at tilbringe mange aftener derhjemme alene, hvor de i virkeligheden godt gad at være sammen med nogen.

Bliv god til at tage initiativ – folk elsker at blive spurgt om de vil lave noget. Inviter venner, familie og nye studiekammerater over for at lave noget, eller lær dine nye naboer at kende med en fest! Det kan hurtigt blive surt og hårdt at bo alene, hvis man altid er alene hjemme. Udover manglen på det sociale kan det også være økonomisk hårdt at bo alene. Udgifter på mad og øvrigt er bare dyrere når man er alene om det. Inviterer du dine venner, familie og naboer over engang imellem, kan i lave mad sammen og derved både hygge jer samt spare lidt penge. Er det meget galt med økonomien når du bor alene, kan du tage et online lån til at få råd til lidt ekstra i hverdagen.